Baby Blues – mini galette pies (DK)

Opskrift af Erin Chapman af The Pie Co., Copenhagen

Blåbaer- og brombaergalette i en klassisk foldet pie-crust. NOTE: Du kan finde trinvise vejledninger til, hvordan man laver pie dej, i vores PIE kogebog, eller du kan bruge vores håndlavet signatur-pie dej, som kan købes i butikken eller forudbestilles online her >

(giver ca.6-8 mini pies)

Crust
300 g hvedemel
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
225 g smør, koldt
1 dl koldt vand

Fyld
350 g blåbær
350 g brombær
150 g sukker
3 spsk. majsstivelse
2 spsk. citronsaft
1 spsk. citronskal
Pisket æg til at pensle dejen med
Rå– eller perlesukker til at drysse over

Pie Dej / CRUST
Skære det kolde smør i små terninger. Det er vigtigt, at smørret er så koldt som muligt hele tiden – det er det, der sikrer piens perfekt flagede crust.

Vælg en stor skål, som du kan have begge dine hænder i – de kommer i brug senere. Pisk mel, sukker og salt sammen i skålen.

Tilsæt de kolde smørklumper til melblandingen, og brug en pastry blender (eller en gaffel, eller puls i en foodprocessor) til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en krummet masse. Der må gerne være et par store chunks tilbage, så dejen får den rigtige konsistens.

Tilsæt halvdelen af det kolde vand i små stænk, og brug en dejskraber til at samle dejen ved at presse den op mod skålens sider.

Tilsæt resten af det kolde vand, lidt ad gangen, til det lige præcist kan samle dejen. Brug dine hænder til at samle dejen helt, og vær forsigtig med ikke at ælte for meget, så smør-stykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.

Del dejen i to lige store portioner, pak de to piedeje ind i film, og flader en smule sammen til to runde disk-forme.

Lad dem hvile i køleskabet i mindst 30 minutter og op til 3 dage.

FYLD
Bland blåbær, brombær, sukker, majsstivelse, citronsaft og citronskal i en stor skål. Rør forsigtigt rundt, indtil bærrene er dækket helt til. Sæt blandingen i køleskabet, indtil du er klar til at samle dine pies.

SAMLING & BAGNING
Drys mel ud på en jævn overflade, og rul den forberedte dej ud til en stor cirkel ca. 1/3 cm tyk. Skær en minipie ud på ca. 15 cm ved hjælp af en stor rund cookieudstikker, eller skær rund om kanten af en skål, der har samme størrelse. Læg minipiestykkerne i køleskabet, indtil du er klar til at samle dine pies. Hvis du ønsker at skære flere ud, så pres restdejen ud, og skær et par stykker mere. Husk at holde dejen afkølet.

Forvarm ovnen til 175 °C. Læg bagepapir på en bageplade, og placer dejen på det. Fyld midten af hver lille cirkel med bærfyldet, men ikke helt ud til kanten. Fold derefter kanterne ind over fyldet, og tryk folderne sammen for at forsegle og holde på kanten.

Pensl med pisket æg, og drys sukker over.

Bag i 40-45 min., eller indtil fyldet begynder at boble langsomt, og crusten bliver gyldenbrun.

Køl af i 1-2 timer, så frugtfyldet kan sætte sig. Serveres varm eller ved stuetemperatur med en stor skefuld vaniljeis lige i midten.

Baby Blues – mini galette pies (ENG)

Recipe by Erin Chapman af The Pie Co., Copenhagen

Blueberry and blackberry mini-galettes with our signature butter crust. NOTE: You can get step-by-step visual instructions on how to make pie dough in our PIE Cookbook, or you can leave the dough making to us and purchase our handmade all-butter pie dough rounds in the shop or online >.

(makes 6-8 mini pies)

Crust
300 g flour
1 tablespoon sugar
1/2 teaspoon salt
225g butter, cold
1 dl water, cold

Filling
350 g blueberries
350 g blackberries
150 g sugar
3 tablespoons cornstarch
2 tablespoons lemon juice
1 tablespoon lemon zest
Beaten egg for brushing crust
Raw or pearl sugar for sprinkling



Pie Dough / CRUST
Begin by cutting the cold butter into cubes, then placing it back in the refrigerator. It’s essential the butter remains as cold as possible at all times to ensure a flaky crust.

Choose a large bowl that you can fit your hands into, as you’ll be using your hands later. Whisk together the flour, sugar and salt. 

Place cold butter cubes into the flour mixture and, using a pastry blender (or a fork, or pulse in a food processor) begin to cut the butter into the flour mixture until smaller pea-sized chunks form. Do not overcut the butter – you’ll want to also leave a few larger walnut-sized pieces of butter in the mixture to make a nice texture.

Drizzle in half the cold water and, using a rubber spatula, begin to bring the dough together by pressing it against the side of the bowl.

Add the rest of the cold water, a little bit at a time, until you’ve added enough to just incorporate the dough. Use your hands to finish bringing the dough together, pressing firmly and quickly, being careful not over-handle the dough, but ensuring there are no dry pockets of flour in the center.

Separate the dough into two equal portions, wrap with plastic wrap, and then gently flatten the dough into round disks. Refrigerate for at least 30 minutes and up to 3 days.

FILLING
In a large bowl, combine the blueberries, blackberries, sugar, cornstarch, lemon juice, and lemon zest. Gently toss until the berries are completely coated. Chill in refrigerator until ready to assemble.

ASSEMBLE & BAKE
On a clean, floured surface, roll out the prepared pie dough into a large circle to a 1/3 cm (1/8 inch) thickness. Cut out mini pie crusts about 12-15 cm (5-6 inches) in diameter by using a large, round cookie cutter, or cut around the edge of a bowl in the same size. Keep the cutout dough pieces cool in the refrigerator until ready to assemble. If you want to cut out more, press the dough together again, roll out and cut a few more. Just remember to keep the dough cool.

Preheat oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper and place the dough rounds on the baking sheet. Fill the center of each round with the berry filling, leaving the edges bare, and fold the edges of the dough over the filling, pinching to seal and hold the edge.

Brush the dough with egg wash and sprinkle with sugar.

Bake for 40-45 minutes or until the filling begins to bubble slowly and the crust is golden brown.

Allow to cool for 1-2 hours so the fruit filling can set. Serve warm or at room temperature with a scoop of vanilla ice cream right in the center!